Wszystkich zainteresowanych problematyką śpiączki, w szczególności lekarzy, naukowców, pracowników służby zdrowia oraz rodziny osób w śpiączce, serdecznie zapraszam do udziału w Międzynarodowej Konferencji Naukowej pt. "Najnowsze osiągnięcia w diagnostyce i leczeniu śpiączki", organizowanej przez Fundację „Akogo?”.

Konferencja odbędzie się w sobotę, 21 listopada br. w Warszawie (sala konferencyjna Radisson Blu Sobieski Hotel). Chcemy pokazać najnowsze możliwości diagnostyczne w odróżnianiu stanu wegetatywnego od minimalnej świadomości oraz pokazać, jak nowoczesna medycyna może pomóc osobom w komie. Swoje wykłady wygłoszą najznakomitsi naukowcy, poszukujący skutecznych metod wybudzania pacjentów ze śpiączki; zaprezentują wyniki swoich prac i badań oraz prowadzonych programów eksperymentalnych związanych z diagnostyką i wybudzaniem pacjentów przebywających w śpiączce.

Śmiało możemy powiedzieć, że będzie to największe wydarzenie dotyczące problematyki śpiączki w naszym kraju.

Serdecznie zapraszam

Ewa Błaszczyk